TIPS & INSPIRATION Insikter från branschen Alltid fulladdat – även i farten

Säker transport och förvaring på vägarna

Alltid fulladdat – även i farten

För professionella skogs- och landskapsarbetare är det avgörande att ha tillgång till smarta och pålitliga lösningar för transport, förvaring och laddningsmöjligheter av sina maskiner och batterier. Framför allt för säker transport på vägarna och mellan arbetsplatserna, men också för att underlätta och effektivisera jobbet. Det finns flera lösningar idag som vanligtvis är tillverkade i slitstarka material för att skydda mot extrema temperaturer, fukt och vind. I denna artikel tittar vi närmare på tre varianter, transportlådan bottTainer som bland annat blivit populär bland professionella användare i Tyskland, multiladdare AL 301-4 och kraftstationen PS 3000.

 

Organisera mera med bottTainer

Att organisera maskiner och batterier i sitt fordon gör att du slipper oordning och förluster av värdefull utrustning. Det ökar också arbetsflödets effektivitet genom att göra verktygen lättåtkomliga och redo för användning.  

STIHL bottTainer är ett samarbete tillsammans med Bott Group och är en flexibel transportförvaring som bland annat passar för arbetsgrupper inom trädgårds- och landskapssektorn, vaktmästeri och kommunala tjänster som transporterar sig mellan olika arbetsplatser på dagarna. Lådan är konstruerad i aluminium och utrustad med låsbara rulljalusier. Den erbjuder inte bara säker transport utan organiserar också verktyg och utrustning på ett smidigt sätt. Finns för både inomhus- och utomhusbruk och monteras enkelt på flak eller inne i ditt arbetsfordon och ger ett säkert skydd mot både väder och stöld. Dessutom gör den det möjligt att ladda AP-batterier när och var som helst via nätanslutning, eftersom den är utrustad med STIHL AL 301-4 multiladdare. Lådan som följer med innehåller flera laddare, beroende på version, men möjliggör plats för upp till 28 batterier från AP-systemet. Det här garanterar att batterierna och verktygen alltid är redo för arbete, oavsett plats.

 

Centralisera laddningen 

Med STIHL AL 301-4 multiladdare för upp till fyra AP-batterier, alternativt AR batterier med anslutningskabel och AP-adapter, får du en komplett laddningslösning. Multiladdaren kan monteras på vägg eller hylla men även i ditt arbetsfordon. Alla batterierna laddas samtidigt via en central strömanslutning (230 V) med vanlig stickpropp. Denna lösning erbjuder flexibilitet genom att tillåta laddning av upp till fyra batterier antingen på arbetsplatsen under dagen eller natten.

Bärbar kraft på arbetsplatsen 

Är du i behov av en extra strömkälla när du kommit fram till dagens arbetsplats är det värt att investera i en bärbar kraftstation. PS 3000 från STIHL är en effektstark strömgenerator och pålitlig källa för att arbeta med sladdrivna maskiner utanför elnätet. Den ger dig även möjlighet att ansluta batteriladdare på plats så att arbetet slutförs utan avbrott. Maximal frihet och flexibilitet att var som helst och när som helst kunna arbeta utan att kompromissa med prestanda.


 

Produkter

AL 301-4 – MULTILADDARE EFFEKTIV LADDNING
AL 301-4 – MULTILADDARE EFFEKTIV LADDNING
PS 3000
PS 3000 - Första bärbara kraftstationen från STIHL